​Zo ziet de eerste winkel van Tony’s Chocolonely eruit

​Zo ziet de eerste winkel van Tony’s Chocolonely eruit

Tony’s Chocolonely heeft donderdag zijn eerste eigen winkel geopend. De chocoladewinkel bevindt zich vlak naast zijn hoofdkantoor op het Westergasterrein in Amsterdam. Klanten kunnen er uiteraard terecht voor al zijn smaken, maar ook voor producten als rompertjes en tassen.

De winkel is onder meer uitgerust met een metershoge chocolade-automaat. De ‘winkel aan huis’ wordt bemand door medewerkers van het hoofdkantoor en is daardoor alleen op werkdagen open. Bovendien gaat de winkel rond lunchtijd even dicht.

Tony’s Chocolonely opent de winkel vanwege de stroom aan voorbijgangers die het kantoor aandoen om meer over de slaafvrije chocolade te weten te komen en te kopen. Chief chocolate officer Henk Jan Beltman vertelt in het novembernummer van RetailTrends te geloven in rechtstreekse verkoop aan de consument. Zo ziet hij kansen om via eigen winkels ‘de liefdevolle chocoladeboodschap van Tony’s over te brengen’. Daarbij denkt hij niet aan een uitgebreid winkelnetwerk, maar wil hij bekijken met één of twee vestigingen bekijken of retail werkt.

Ook subscription commerce heeft zijn aandacht. “Hoe gaaf is het als jij je vriendin een chocoladeabonnement kan geven?” Beltman gaat in het komende nummer van RetailTrends, dat 11 november verschijnt, dieper in op de groeikansen van het chocolademerk en de rol van duurzaamheid en storytelling. Klik hier voor meer informatie over een abonnement op RetailTrends.

Beeld: Tony Chocolonely

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in