Denhams vlaggenschip in de denimhoofdstad

Denhams vlaggenschip in de denimhoofdstad

"Japan is onze nummer één markt", zegt Jason Denham deze maand in RetailTrends. Niet voor niets opende zijn jeanslabel Denham deze maand een 'global flagshipstore' in Tokio.

De winkel is gevestigd in het Ginza-district, waarschijnlijk het gebied met de grootste dichtheid aan designerboutieks wereldwijd. Denham heeft er zijn plek gevonden in het nieuwe, luxe winkelcentrum Ginza Six. Het Amsterdamse denimlabel neemt daar 210 vierkante meter op de vijfde verdieping in beslag, met zijn eigen kenmerkende interieur van moderne elementen gecombineerd met vintage meubels en details. Zo zijn er vintage lampen en een vloer van gerycycled hout. Ook is er een denimlab waar klanten onder meer terecht kunnen voor wassen, drogen en een naaiservice.

Nieuw is de koffiebar, die deze flagshipstore als eerste Japanse winkel herbergt. De winkel biedt het volledige assortiment aan mannen-, vrouwen- en kinderkleding.

Hoewel Japan de belangrijkste markt is voor Denham, liep het in het begin totaal niet, zegt de oprichter in RetailTrends. Inmiddels is dat wel anders. "In de eerste maanden hadden we een omzet van een kwart miljoen, nu draaien we dat elke week." Tokio is volgens hem in alle opzichten de denimhoofdstad van de wereld. In het meinummer van RetailTrends gaat Denham uitgebreid in op de vier belangrijkste pijlers van het merk. Klik hier voor meer informatie over een abonnement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in