Markthal verliest opnieuw ‘gezichtsbepalende speler’

Markthal verliest opnieuw ‘gezichtsbepalende speler’

Fresh Food Friends heeft op Tweede Pinksterdag zijn kraam in de Rotterdamse Markthal gesloten. Een gezonde exploitatie in de vershal bleek niet mogelijk, zegt eigenaar Pascal Martens van het concept in het Algemeen Dagblad.

Fresh Food Friends verkocht onder meer vis en gevogelte van versspecialisten als Schmidt Zeevis en Treuren Wild. Martens wijt de sluiting aan het ‘afbrokkelen van de versbeleving’ in de Markthal. “In de afgelopen tweeënhalf jaar heb ik gemerkt dat steeds meer Rotterdammers de Markthal links laten liggen.”  

De stichting COM, het collectief van ondernemers in de Rotterdamse vershal, zegt het te betreuren dat ‘een gezichtsbepalende speler van het eerste uur’ zijn deuren sluit. “Met De Wereld van Smaak en Fresh Food Friends zijn de twee belangrijkste pijlers van het oorspronkelijke Markthal-concept weggevallen”, zegt een woordvoerder.

De ‘proef- en smaakbelevenis’ De Wereld van Smaak werd vorige maand failliet verklaard. COM spreekt al langer zijn zorgen uit over de toekomst van de Markthal, onder meer vanwege de toenemende leegstand. De Rotterdamse hal won vorige maand nog de Viva Best of the Best Award, een prijs voor het beste winkelcentrum ter wereld.

RetailTrends