Deze week ging-ie eindelijk open: het voedselpretpark van Eataly. Ook wel bekend als 'het Disneyland voor de culinaire liefhebber'. Het gratis toegankelijke pretpark in Bologna omvat tien hectare, gevuld met onder meer veertig restaurants en verschillende educatieve attracties.

Fico Eataly World is gericht op Italiaans eten en drinken. Naast restaurants en een winkel kunnen bezoekers ter plekke zien hoe vlees, kaas, pasta en andere producten worden geproduceerd.

Dagelijks zijn er dertig verschillende activiteiten, waaronder workshops over typisch Italiaanse producten als mozzarella en olijfolie. Jaarlijks zullen er tot vijfhonderd events gehouden worden, gewijd aan de kunst van het koken en agrarisch onderwijs.

Twee hectare van het pretpark is gereserveerd voor open velden en stallen, met tweehonderd dieren. Ook is er een marktplaats en een congrescentrum die plaats biedt aan vijftig tot duizend mensen. 

Eataly hoopt op tien miljoen bezoekers per jaar. In het project is in totaal 106 miljoen dollar geïnvesteerd door meer dan tweeduizend bedrijven.