Het nieuwe appartement van Chanel in de PC

Liefst twee jaar heeft Chanel zijn winkel in Amsterdam onder handen genomen. Het resultaat is een combinatie van de esthetische opvattingen en de tijdloos moderne en elegante uitstraling van het modehuis.

De winkel van Chanel in de PC kwam al eens langs in deze rubriek. Daarbij ging het echter om een tijdelijke vestiging, met een volledig glazen, bakstenen voorgevel. De façade van de permanente boetiek is minder imposant, maar de inrichting is absoluut de moeite waard. Het ontwerp is immers afkomstig van de New Yorks architect Peter Marino, die sinds jaar en dag de winkels van Chanel voor zijn rekening neemt.

De inspiratie voor de winkel in Amsterdam haalde Marino uit het appartement van Coco Chanel in Parijs. Dat komt onder meer terug in het gebruik van contrasterende materialen als zacht goud metaal, marmer, glas en lak. Verder is de winkel uitgerust met handgemaakte muurbekleding, tweed meubels en zijden en geweven wollen vloerbekleding.

De winkel in de luxe modestraat telt 145 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Je vindt er de bekende Chanel-tassen, maar ook de ready-to-wear-collectie, schoenen en accessoires, inclusief juwelen en horloges.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles op RetailTrends voor slechts 28,75 per maand.

Word member Of log in