Deze uitvinding helpt bij het zoeken naar de perfecte wijn

Deze uitvinding helpt bij het zoeken naar de perfecte wijn

Het vinden van een wijn die perfect past bij dat lekkere wildgerecht of gewoon een simpel toegankelijk wijntje. Voor niet-wijnkenners lijkt het soms een onmogelijke opgave om een juiste keuze te maken als ze voor het schap met honderden soorten flessen staan. DOBIT, specialist in digitale communicatie, bedacht een innovatieve oplossing voor dit probleem en introduceerde een digitale wijnwijzer. Met behulp van deze noviteit is het makkelijker een juiste keuze te maken. Via een interactief scherm geeft de gebruiker zijn voorkeur voor kleur, land, druif of het mee te combineren gerecht aan. Vervolgens lichten de schappen op van de flessen die het best passen bij de keuze, wat een hoop keuzestress scheelt. De drankenwinkel van Michel Keersmaekers in het Belgische Oud-Turnhout mag zichzelf de eerste gebruiker van de digitale wijnwijzer noemen.


Stores That Wow op 12 februari
Tijdens het Stores that Wow-event dat RetailTrends organiseert, vertelt Tim Gielen, digital retail experience manager van DOBIT, meer over de digitale wijnwijzer. Ook gaat hij in op het digitaliseren van winkels en bespreekt hij hoe je voorkomt dat technologie boven de behoeften van klanten en medewerkers komt te staan. Ga voor de laatste kaarten naar: storesthatwow.nl.

Reacties 2


V B 7 feb, 15:12

Leuk. Maar hoe ga je hier met meer dan 1 persoon gebruik van maken?


Tim Gielen 8 feb, 10:39

Het platform kan in theorie ingericht worden dat er per gebruiker een kleur kan toegewezen worden. Als meerdere zoekopdrachten door verschillende gebruikers plaatsvinden met eenzelfde fles als uitkomst van die zoekopdracht kan de lamp onder de fles tot 4 verschillende kleuren (klanten) tegelijk aangeven. Er wordt echter nog flink geëxperimenteerd met de user interface & user experience om voor klanten duidelijk te krijgen wat dan hun kleur is, voorlopig is deze functie dus ook nog niet actief.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in