Schiphol verwacht drukste decemberweekend ooit

Schiphol verwacht dit jaar het drukste decemberweekend ooit. Vrijdag reizen ruim 128 duizend passagiers via de luchthaven. Zaterdag rekent Schiphol op 107 duizend passagiers, op zondag doen 94 duizend reizigers de luchthaven aan, aldus een woordvoerster van de luchthaven.

Het is geen topdrukte vergeleken met de weekenden in de zomer, aldus de woordvoerster, maar voor de feestdagen is het in vergelijking met voorgaande jaren wel extra druk. Schiphol waarschuwt passagiers dezer dagen dat ze geen kerstcadeaus met vloeistoffen in hun handbagage mee mogen nemen, zoals een sneeuwbol of geurkaarsen met olie erbij. 

Sinds de aanscherping van de regels voor handbagage heeft de luchthaven zeshonderd extra 'service-assistenten' ingehuurd die reizigers adviseren vloeistoffen als drank, parfum, tandpasta en mascara in hun ruimbagage te stoppen. De verpakkingen moeten bovendien passen in een doorzichtig, plastic en afsluitbaar zakje dat niet groter is dan één liter. De service-assistenten delen de gratis plastic zakjes uit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!