Het Japanse Sony roept 416 duizend digitale camera’s terug. De onderkant van de camera kan verbuigen, waardoor gebruikers zich in hun handen kunnen snijden.

Het gaat om de DSC-T5, een compacte digitale camera. In Europa, de Verenigde Staten, China en Japan zijn er in totaal 416 duizend van dit type verkocht, waarvan 16 duizend in Nederland.

Sony ontdekte het probleem kort nadat de eerste camera op de markt was gekomen, in september 2005. Ongeveer dertig klanten in Japan en enkele anderen buiten dat land hebben het elektronicaconcern van het gebrek op de hoogte gebracht. Sommige mensen lieten weten kleine sneetjes te hebben opgelopen toen ze een foto wilden nemen.

Sony zal de onderkant van de apparaten kosteloos vervangen. Het raadt klanten aan om de serienummers van hun camera te controleren om te zien of ze het apparaat moeten opsturen. Vorig jaar november moest Sony ook al digitale camera's terugroepen. Bij acht modellen waren problemen aan het licht gekomen op de lcd-schermpjes. Voorts werden er negen miljoen laptopbatterijen terugroepen wegens brandgevaar.