C1000 claimt succes bij mobieltjesproef

Het betalen met de mobiele telefoon bij een C1000-vestiging in het Zuid-Hollandse Molenaarsgraaf is een succes. Dat heeft Rover van Mierlo, directeur Logistiek Onderzoek en Ontwikkeling bij moederconcern Schuitema gisteren bekend gemaakt tijdens het tiende eNederland congres in Zeist.

Volgens Van Mierlo betaalt een te grote meerderheid van de honderd deelnemende klanten alleen nog met de mobiele telefoon. “De deelnemers blijken snel te wennen aan het pinnen met het mobieltje. De deelnemers zijn vrijwel allemaal enthousiast over het gebruiksgemak en de mogelijkheden van Near Field Communication.”

De proef is een initiatief van het RFID Platform Nederland, LogicaCMG, Schuitema, Rabobank, KPN en chipfabrikant NXP. In tegenstelling tot de proef in Rotterdam wordt bij de deelnemende klanten in Molenaarsgraaf het bedrag direct van de bakrekening van de klant afgeschreven. Eveneens bestaat de mogelijkheid via het mobieltje de statiegeldbonnen in te wisselen bij de kassa of op de bankrekening te storten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!