‘Bioproduct succesvol in elitewijk’

Vooral in elitaire wijken blijkt de verkoop van biologische voeding aan te slaan. Zo heeft een Amersfoortse vestiging van Plus supermarkt het grootste biologische assortiment van Nederland. De super ligt op de grens van de chique villawijk de Berg en het centrum van Amersfoort.

Krijn Vermeulen, supermarktmanager van de Plus-vestiging, heeft in zijn kantoor een grote kaart hangen van Amersfoort waarmee hij de concurrentie in zijn buurt goed in de gaten houdt. De concurrenten, vier natuurwinkels en enkele grote supermarkten, zijn gemarkeerd met punaises. Vanwege de aard van de wijk (‘in deze witte wijk wonen veel mensen die goed verdienen’) en de aanwezigheid van het grote aantal natuurwinkels, besloot Vermeulen zijn assortiment flink uit te breiden met biologische producten. Het aantal biologische producten in de supermarkt is nog nooit zo groot geweest, zo blijkt uit onderzoek van de organisatie. Sinds anderhalf jaar bestaat het assortiment uit bijna duizend biologische producten en 67 Fair Trade producten.

Vermeulen verkoopt meer biologische producten in de winkel om klanten te binden, maar ook omdat op die producten meer winst te maken valt. “Want die prijzen worden niet door de supermarkt beïnvloed.”

Bij de Plus supermarkt-keten zijn gemiddeld 238 biologische producten te koop. Tot twee jaar geleden was Albert Heijn marktleider, maar deze keten verkoopt momenteel 119 bio-producten per winkelfiliaal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!