Parkeren is een vak

Ruimtegebrek is al decennia een probleem waarover velen in ons land het hoofd buigen. Ook parkeren staat door een overvolle binnenstad onder druk: er is simpelweg te weinig ruimte het toenemende aantal auto’s dicht bij het stadshart te plaatsen. Ondergrondse parkeergarages en beter openbaar vervoer naar de binnenstad zijn mogelijke oplossingen, en ook parkeerbeleving krijgt een steeds centralere rol.

De Vexpan, het platform voor parkeren in Nederland, benadrukte twee maanden geleden de ernst van de parkeerproblematiek. Het platform becijferde dat er in Nederland iedere dag tweehonderd auto’s bij komen, die ieder gemiddeld 2,5 parkeerplek gebruiken. Daarbij komt dat bovengrondse parkeergarages in de binnenstad steeds vaker verdwijnen ten behoeve van kantoorgebouwen en appartementen, omdat deze voor vastgoedpartijen meer rendement opleveren. Gevolg: gemeenten kunnen de parkeerdruk, zeker in de binnenstad, nauwelijks nog aan.

Alles over oplossingen voor de parkeerproblematiek kunt u lezen in het januarinummer van RetailTrends, dat donderdag verschijnt. U kunt een gratis proefnummer aanvragen via sales@retailtrends.nl
Een jaarabonnement op RetailTrends? Klik hier

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!