Franchisers Bruna ruziën met directie

Ondernemers die zijn aangesloten bij boekwinkelketen Bruna liggen in de clinch met de directie. De ondernemers verwijten de directie dat het grote bedragen op eigen resultaat heeft geboekt, terwijl dat geld eigenlijk voor hen was bestemd. Dat schrijft De Telegraaf.

Om hoeveel geld het precies gaat, wordt nog onderzocht. Maar volgens De Telegraaf is het ‘een substantieel bedrag dat in de miljoenen euro’s loopt’. De ondernemers zijn boos om de handelswijze van de directie. “Op het hoofdkantoor worden mooie cijfers gepresenteerd, terwijl wij ons uit de naad moeten werken. Ik voel mij uitgebuit”, aldus een franchisenemer die anoniem wenst te blijven.

Hans Gelauff, algemeen directeur van Bruna, wilde afgelopen vrijdag ‘gezien de lopende gesprekken’ geen commentaar geven. De advocaat van de franchisevereniging heeft opdracht gekregen om een juridische procedure te starten. De belangenbehartigers van de ondernemers hopen echter dat de rechter er niet aan te pas hoeft te komen en dat het opgelost kan worden met een arbitragezaak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!