‘Prijsafspraken over parkeren’

De parkeertarieven rijzen de pan uit doordat gemeenten prijsafspraken maken met grote parkeerexploitanten. "Wij willen dat gemeenten het parkeren niet langer als melkkoe gebruiken en dat de politiek in actie komt", stelt Robert Ploeg, secretaris bereikbaarheid van het Platform Detailhandel Nederland.

CDA en VVD in de Tweede Kamer hebben de oproep van het Platform begrepen en willen dat minister Van der Hoeven (Economische Zaken) de mededingingsautoriteit NMa een onderzoek laat doen naar de tarieven. Daarnaast heeft de organisatie de zaak zelf onder de aandacht van de kartelwaakhond gebracht.

Gemeenten bepalen samen met een beperkt aantal parkeerbedrijven al ruim een halve eeuw het parkeerbeleid in ons land, betoogt Ploeg. Zij maken onderling onder meer afspraken over prijzen en het aantal plekken. Bovendien hanteren ze rekenmodellen om de kostprijs van een parkeerplaats te bepalen en maken afspraken over de verdeling van de afzetmarkt. Reden genoeg om de NMa een onderzoek te laten starten, meent Ploeg.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!