‘Jumbo móet betalen’

Jumbo en Nettorama knokken in alle hevigheid door. Jumbo wil het conflict over de Jumbo-Uitdaging achter de schermen oplossen, maar daar is Nettorama-eigenaar Jaap Bastmeijer niet van gediend. “Jumbo gaat betalen. Al moet ik tot de Hoge Raad”, zo verklaart Bastmeijer tegenover Distrifood.nl.

Jumbo beschuldigde Nettorama gisteren in Het Financieele Dagblad en in het tv-programma Kassa! van het manipuleren van prijzen. “Nettorama heeft eerst bij zichzelf de prijzen verlaagd en is tegelijkertijd bij ons binnengelopen om daar producten te kopen. Vervolgens is meteen de pers gebeld. Ik vind dat redelijk flauw”, zei commercieel directeur Colette Cloosterman-Van Eerd van Jumbo tijdens de uitzending van Kassa!.

Jumbo-woordvoerder Lily van den Berg heeft Distrifood laten weten dat het bedrijf de Nettorama-directie gaat benaderen om de zaak af te handelen. “We zijn beide Superunie-leden en moeten dit op een nette manier oplossen.” Ze ontkent dat Jumbo de dertien bedrijfsleiders van Nettorama niet wil betalen. “Dat zijn we nog aan het onderzoeken. Binnen tien werkdagen krijgen ze uitsluitsel.”

Bastmeijer neemt de kwestie hoog op. “Met de claim die Jumbo nu neerlegt bij de consument, maken ze rechtstreeks inbreuk op onze positionering als merkendiscounter. Jumbo biedt heel veel dat Nettorama niet kan en wil bieden, maar de laagste prijsgarantie die is van ons.” Bastmeijer zegt de kwestie zelfs aan juristen te hebben voorgelegd. “Ik heb de spelregels en onze aanpak volledig laten toetsen door juristen. Wij staan klaar voor een tweede ronde.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!