‘Nieuwe overnamegolf supers op komst’

Supermarktketens Super de Boer en C1000 bundelen ‘binnen niet al te lange tijd’ hun krachten. Ook staan binnen Superunie fusies van regionale supermarktketens voor de deur. Dat zegt Nettorama-eigenaar Jaap Bastmeijer in het regionale dagblad BN/De Stem.

Bastmeijer, die behalve eigenaar van Nettorama ook een belang heeft van ruim vijf procent in Super de Boer en 4,5 procent in Sligro, verwacht dat SdB en C1000 al op korte termijn samengaan. Over de verhoudingen binnen Superunie zegt Bastmeijer dat een aantal ketens het niet makkelijk zal krijgen. Hij verwacht dat enkele ketens zullen fuseren. Superunie-lid Dekamarkt heeft al aangegeven te willen fuseren met Dirk van den Broek, dat vanaf juli de zestiende kraal aan de Superunie-ketting is. “We zijn nu met vijftien leden. Een aantal zal het zwaar krijgen en fuseren.”

Joop Holla, onderzoeksdirecteur van marktonderzoeksbureau GfK, is ervan overtuigd dat de supermarktketens nieuwe concentraties voorbereiden om de groei van Albert Heijn te kunnen bijbenen. Bovendien ziet Holla de grondstofprijzen fors stijgen door de grote vraag op de wereldmarkt, en dat zal volgens hem zo blijven. “De keten met de meeste inkoopkracht is dan in het voordeel. Dat dwingt de ander op zoek te gaan naar schaalvergroting.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!