Gamma en Karwei steken klusser handje toe

Doe-Het-Zelfketens Gamma en Karwei gaan klanten helpen bij het klussen. De bouwmarkten willen tegen een vast bedrag vaklieden leveren bij Doe-Het-Zelfmaterialen, zo schrijft de Telegraaf dinsdag.

Gezien de kosten voor het inhuren denkt moederbedrijf Intergamma dat er een markt is voor het leveren van gekwalificeerde klussers aan Doe-Het-Zelvers. Volgens branchevereniging VWDHZ komen steeds meer bouwmarkten met de extra service. Het is ook een goede manier om beunhazerij en malafide klusbedrijfjes de pas af te snijden. "Het zorgt er in ieder geval voor dat het werk op een veilige manier en door betrouwbare mensen wordt uitgevoerd", aldus secretaris Pieter Walraven.

Volgens directeur Harm-Jan Stoter van Intergamma is het inhuren van een professional vooral handig voor de klussen die voor veel Doe-Het-Zelvers eigenlijk te lastig zijn, maar te duur voor een aannemer. We hebben nu een offerte van de leverancier van de dakramen van Karwei dat ze voor een vast bedrag van 200 euro bij iedereen een raam installeren. In totaal kost dat dakraam dan 400 euro, terwijl het bij veel aannemers tot wel duizend euro kost." Voor veel wat kleinere karweitjes is het moeilijk vaklui te krijgen die voor een redelijk bedrag de klus willen klaren.

"Het afhangen van een voordeur is ook typisch een klusje waarvoor eigenlijk een vakman is vereist" , zegt Stoter. "De trend is verder dat Doe-Het-Zelvers wel graag steeds ingewikkelder zaken zelf doen. Om ze te helpen, komen we met materialen die meer toegankelijk zijn, maar hetzelfde resultaat geven, zoals gemakkelijk te installeren systeemwanden in plaats van het metselen van een muur."

Reacties 1


jan jonker 2 feb, 12:33

werken deze mensen met een uurtarief of inclusief materiaal?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!