’Utrecht snelste groeier in West-Europa’

De stad Utrecht heeft de beste economische vooruitzichten van alle steden in West-Europa. De economie in Utrecht kan tot 2012 jaarlijks met zo'n drie procent groeien. Amsterdam zit daar kort achter met een groeiverwachting van 2,9 procent per jaar.

Rotterdam en Den Haag bevinden zich in de achterhoede van de Europese steden. Dat komt doordat ze afhankelijk zijn van respectievelijk de havens en de publieke sector. Voor beide sectoren blijven de groeiprognoses achter. Rotterdam en Den Haag kunnen een jaarlijkse groei van ongeveer anderhalf procent tegemoet zien.

Dat komt naar voren uit gegevens die het economisch onderzoeksbureau Ecorys dinsdag heeft gepubliceerd. Het bureau heeft samen met Europese branchegenoten gekeken naar de economische groeiverwachtingen voor steden in Europa.

Dat Utrecht eruit springt in West-Europa komt onder meer door de centrale ligging van de stad. De robuuste economie van Nederland helpt ook mee, evenals het feit dat de dienstensector goed vertegenwoordigd is in Utrecht.

Ook onze hoofdstad heeft profijt van een sterke dienstensector. Andere steden in West-Europa die er goed voor staan zijn Cardiff, Oslo, Dublin, Helsinki en Edinburgh.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!