V&D komt met eindbod voor cao

V&D heeft FNV Bondgenoten donderdagnacht een eindbod gedaan voor een nieuwe cao. De vakbond spreekt van 'een stap richting onze eisen'. Geplande werknemersacties zijn voorlopig opgeschort, zo meldt opinieweekblad Elsevier vrijdag op zijn website. Details over het bod zijn onbekend.

De onderhandelingen tussen V&D’s moederbedrijf Maxeda en de bond vinden al plaats sinds 1 februari. De werknemers eisen een loonsverhoging van 3,5 procent voor dit jaar.

Volgens FNV Bondgenotenbestuurder Henk van der Ploeg schept het bedrijf ten onrechte een beeld dat het slecht gaat. De problemen zouden zijn ontstaan toen Maxeda met geleend geld werd opgekocht door private equity fonds KKR. "Door deze constructie ontstond voor Maxeda een gigantische schuldenlast met een negatief bedrijfsresultaat als effect", meent Van der Ploeg.

De constructie zou bedacht zijn om belastingen te kunnen ontwijken. Maxeda zou een heel hoog vreemd vermogen aanhouden met een voor de belasting aftrekbare rentelast. Volgens Van der Ploeg moet V&D nu het negatieve resultaat oplossen met bezuinigingen. De boodschap dat de werknemers dat 'niet pikken' komt volgens Van der Ploeg 'langzaamaan aan'.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!