Transavia.com grootste webwinkel van Nederland

Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft met een omzet van 456 miljoen euro de grootste webwinkel van Nederland. De eerste retailer op de lijst, Wehkamp.nl, is met 270 miljoen euro de nummer drie, zo blijkt uit het eerste overzicht van de top-100 van webwinkels zoals vakblad Twinkle die heeft verzameld.

Bol.com is met zo’n honderd miljoen euro minder de tweede reguliere retailer op de lijst. Het bedrijf heeft over 2007 een omzet van 171 miljoen euro geboekt. Internetsupermarkt Albert.nl (Albert Heijn, Etos, Gall & Gall) is van de reguliere retailers met een omzet van 107 miljoen euro de nummer drie, terwijl Dexcom met webshops als Dixons.nl en Coolblue met honderd miljoen nog net de toptien van grootste internetretailers in Nederland haalt.

De cijfers zijn verzameld door Twinkle. Daarbij is onder meer gebruik gemaakt van cijfers van de Kamer van Koophandel. Bedrijven hebben de kans gekregen de cijfers te controleren, maar hebben dat lang niet allemaal gedaan. Voor een deel van de cijfers betreft het schattingen van de redactie van het blad.

De top 10

1. Transavia.com, 456 miljoen
2. TUI.nl, 420 miljoen
3. Wehkamp.nl, 270 miljoen
4. Sundiogroup.com, 246 miljoen
5. Airtrade.nl, 240 miljoen
6. Bol.com, 171 miljoen
7. D-reizen.nl, 110 miljoen
8. Albert.nl, 107 miljoen
9. Landal.nl, 100 miljoen
10. Dexcom.nl , 100 miljoen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!