HEMA opent in Parijs

Warenhuisketen HEMA opent half januari haar eerste vestiging in Frankrijk. Het filiaal komt in Parijs, in winkelcentrum Créteil-Soleil in het zuiden van de stad. “Het is een grote stap voor ons. De Fransen kennen de HEMA nog niet”, zegt woordvoerder Judy op het Veld woensdag tegen het Algemeen Dagblad.

Bij het Franse filiaal worden de producten waarmee de HEMA in Nederland groot is geworden, zoals rookworst en gebak, niet verkocht. Wel snoep en verpakte etenswaren. Net zoals in Duitsland, waar de HEMA imiddels acht filialen heeft, krijgt de keten in Frankrijk aan zijn naam iets toegevoegd, namelijk ‘Depuis 1926’, sinds 1926.

Bijzonder is, dat de HEMA in Frankrijk begint met afgeronde eenheidsprijzen zoals 1,50 en 4 euro. Daar heeft de Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij haar naam in Nederland aan ontleend. "Wij denken dat dat heel duidelijk is voor de nieuwe Franse klanten", zegt Op het Veld.

De HEMA wil zich ook in Frankrijk profileren als hét warenhuis voor de dagelijkse boodschappen, dat het leven gemakkelijker maakt. Op het Veld weet nog niet hoeveel filialen Frankrijk krijgt. "We gaan eerst dit filiaal goed doen, daarna kijken we verder.’’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!