CVC houdt vast aan lage prijs aandelen Schuitema

De nieuwe eigenaar van Schuitema, CVC Capital, houdt vast aan zijn lagere bod van 20,11 euro per aandeel voor de resterende uitstaande aandelen. Dit bleek donderdag bij de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam.

Vorige week werd bekend dat twee door de Ondernemingskamer aangestelde deskundigen van mening zijn dat een prijs van 26,85 euro per aandeel zou moeten worden betaald. Dit is meer dan het bod van investeringsmaatschappij CVC, maar duidelijk minder dan de 31,73 euro die het supermarktconcernSchuitema volgens de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), die de zaak heeft aangespannen, waard is.

Volgens CVC hebben de deskundigen bij hun berekening verkeerde aannames gedaan. Om deze reden wil de durfinvesteerder dat de Ondernemingskamer het rapport naast zich neerlegt. De VEB heeft zich neergelegd bij de conclusies van de deskundigen en kan leven met een prijs van minstens 26,85 euro.

Eerder dit jaar kreeg CVC bijna alle aandelen Schuitema in handen. Grootaandeelhouder Ahold verkocht zijn belang in een transactie waarbij tegelijkertijd 56 supermarkten overgingen naar Ahold. CVC wil de resterende 1,63 procent ook in handen krijgen en Schuitema van de beurs halen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!