Tesco: duizenden extra banen ondanks slechte kerst

Een opmerkelijke aankondiging van Tesco. De Britse supermarktketen zucht onder een economie die in zwaar verkeert; daarbovenop beleefde het bedrijf ook nog eens de slechtste kerst sinds 1990. Desondanks kondigde de Britse marktleider dinsdag aan tienduizend nieuwe banen te creëren, aldus Times Online.

Andere retailers, zoals Marks & Spencer, kondigden vorig jaar aan diep in hun kosten te snijden. Maar Tesco's branchegenoten William Morrison Supermarkets en Sainsbury lieten eerder weten juist respectievelijk meer dan vijfduizend en tot vierduizend banen te creëren.

De economische afzwakking laat ook Tesco niet onberoerd. "Tegen de achtergrond van, naar ik meen, stijgende werkloosheid en economische afzwakking wordt het een zwaar jaar'', aldus liet financieel directeur Andrew Higginson.

Het bedrijf zag zijn decemberverkopen inzakken tot een groei van 11,6 procent, het laagste niveau sinds begin jaren negentig. De groei, die met name in het buitenland werd gehaald, is echter wel "degelijk in moeilijke tijden'', zo constateren Britse analisten.

Lees ook:  Supermarkt Morrison creëert 5000 extra banen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!