Silvo staakt specerijenproductie in Nederland

Kruiden- en specerijenproducent Silvo sluit zijn enige fabriek in Nederland en neemt de kantoorfuncties op de schop. Daarbij zullen enkele van de circa honderd arbeidsplaatsen verloren gaan. Dat heeft directeur Fiona McDonnell donderdag bekendgemaakt.

Sinds eind jaren tachtig van de vorige eeuw werden in Papendrecht specerijen gemaakt. De oorsprong van Silvo ligt in 1833, toen Cornelis Martinus van Sillevoldt begon met het maken van bakkerij-ingrediënten. Vanaf 1870 hield hij zich ook bezig met specerijen.

Met de maatregelen reageert het Amerikaanse moederbedrijf McCormick op de 'veranderde marktomstandigheden' sinds de overname van Silvo in 2004. Silvo kampte de afgelopen jaren met toenemende concurrentie en leed onder exclusieve overeenkomsten van klanten met andere fabrikanten.

McDonnell wilde niet zeggen of Silvo winstgevend dan wel verlieslatend is. ''Ik kan alleen zeggen dat de resultaten lager waren dan verwacht.'' De ingreep heeft volgens haar niets te maken met de financiële crisis.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!