Supermarkten hekelen alcoholmaatregel

Het CBL is boos op het kabinet, dat een verkoopverbod op alcohol dreigt op te leggen aan supers die zich niet aan de regels houden. Wordt een super drie keer betrapt op de verkoop van alcoholische dranken aan jongeren tot zestien jaar, dan wordt de drankafdeling gesloten.

De ministers Ter Horst (Binnenlandse Zaken), Rouvoet (Jeugd en Gezin) en Klink (Volksgezondheid) werken aan een wetsvoorstel om dit te regelen. De supermarkten dreigen naar de rechter te stappen als het kabinet zijn plannen uitvoert, zo meldde het CBL woensdag in een persbericht.

Volgens de brancheorganisatie kan het plan een gemiddelde supermarkt zo’n 8700 euro omzet per week kosten. “En andere klanten zijn daarbij ook nog gedupeerd”, aldus een woordvoerster. Zo’n strop kan oplopen tot 300 duizend euro verlies als een drankenafdeling moet sluiten, stelt zij.

De drankafdelingen kunnen volgens het voorstel tussen de één en twaalf weken worden gesloten. De verontwaardiging van de supers is extra groot omdat ze in maart zelf al beginnen met veel strengere controle op alcoholverkoop onder de twintig jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!