Lagere bonus voor Heineken-top

De Heineken-top heeft over 2008 een lagere bonus uitgekeerd gekregen. “Niet alle doelen zijn gehaald”, aldus een woordvoerster van de brouwer in een toelichting op het gisteren gepubliceerde jaarverslag.

Verder is het basissalaris van de twee topmannen vorig jaar niet verhoogd en zal ook dit jaar het basissalaris op eigen verzoek niet worden verhoogd vanwege de crisis op de financiële markten. Bestuursvoorzitter Jean-François van Boxmeer kreeg een bonus van 611 duizend euro over 2008, bijna een halvering ten opzichte van 2007.

Met een basissalaris van 750 duizend euro, een lange termijn-bonus in aandelen en een pensioendeel verdiende de Belg vorig jaar net geen twee miljoen euro. In 2007 verdiende Van Boxmeer in totaal bijna 2,5 miljoen euro.

Voor financieel directeur René Hooft Graafland kwam de bonus vorig jaar uit op 336 duizend euro, tegen 619 duizend in 2007. Zijn totale beloning bedroeg vorig jaar ruim 1,3 miljoen euro, zeventien procent minder dan in 2007.

Bij Heineken werken in totaal ruim 56 duizend mensen. De omzet van de brouwer groeide vorig jaar met ruim een kwart naar 14,3 miljard euro, vooral dankzij de overname van de Britse concurrent Scottish & Newcastle. De nettowinst daalde van 807 miljoen in 2007 tot 209 miljoen euro in 2008.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!