Volkswagen in de rode cijfers

Volkswagen, het vlaggenschip van het Duitse VW-concern, is in het eerste kwartaal van dit jaar in de rode cijfers beland. Het onderdeel van de grootste autoproducent in Europa moest een operationeel verlies in de boeken zetten van 279 miljoen euro, vergeleken met een winst van bijna een half miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dat heeft Volkswagen woensdag bekendgemaakt.

De omzet daalde met ruim een vijfde tot 14,3 miljard euro. Het onderdeel Seat leed een verlies over de eerste drie maanden van het jaar van 145 miljoen euro. Dat werd vooral veroorzaakt door het instorten van de Spaanse thuismarkt.

Ook de Britse fabrikant van luxe auto's Bentley, eveneens in handen van VW, kon het hoofd niet boven water houden. Het concern verloor het afgelopen kwartaal 52 miljoen euro. Bentley liet eerder dit jaar al weten de productie tijdelijk stil te leggen wegens de sterk teruggelopen verkopen. Audi was het enige merk dat een belangrijke positieve bijdrage aan het concernresultaat kon leveren. Dat maakte nog wel winst, maar die daalde in het eerste kwartaal wel met 29 procent tot 363 miljoen euro.

Volkswagen maakte eerder deze maand al bekend dat de totale netttowinst over de eerste drie maanden van het jaar met driekwart was gedaald tot 243 miljoen euro. Het bedrijf wist een verlies te voorkomen dankzij de verkoop van zijn Braziliaanse vrachtwagendochter.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!