Duurzamer varkensvlees bij Keurslagers

Milieubewuste consumenten kunnen voortaan met een gerust hart hun tanden zetten in varkensvlees. Een kleine honderd van de ruim vijfhonderd Keurslagers in Nederland gaan duurzamer varkensvlees verkopen. Een vertegenwoordiger van landbouwminister Gerda Verburg kocht woensdag in Haarlem het eerste pond.

De slagers, die te herkennen zijn aan een milieukeurmerk, kopen het vlees van Nederlandse varkensboeren, die op hun beurt het voedsel voor de dieren inkopen van een coöperatie van gezinsboeren in Brazilië. Certificaten moeten garanderen dat het gaat om sojateelt zonder uitbuiting van personeel en zonder ontbossing.

Een woordvoerder van Solidaridad, een organisatie die zich inzet voor betere leefomstandigheden in Zuid-Amerika, zegt dat de deelnemende slagers qua duurzaamheid voorlopen op de supermarkten. Ook de Stichting Natuur en Milieu en de Stichting Doen maakten dit initiatief mogelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!