Milieubewuste consumenten kunnen voortaan met een gerust hart hun tanden zetten in varkensvlees. Een kleine honderd van de ruim vijfhonderd Keurslagers in Nederland gaan duurzamer varkensvlees verkopen. Een vertegenwoordiger van landbouwminister Gerda Verburg kocht woensdag in Haarlem het eerste pond.
De slagers, die te herkennen zijn aan een milieukeurmerk, kopen het vlees van Nederlandse varkensboeren, die op hun beurt het voedsel voor de dieren inkopen van een coöperatie van gezinsboeren in Brazilië. Certificaten moeten garanderen dat het gaat om sojateelt zonder uitbuiting van personeel en zonder ontbossing.
Een woordvoerder van Solidaridad, een organisatie die zich inzet voor betere leefomstandigheden in Zuid-Amerika, zegt dat de deelnemende slagers qua duurzaamheid voorlopen op de supermarkten. Ook de Stichting Natuur en Milieu en de Stichting Doen maakten dit initiatief mogelijk.
Duurzamer varkensvlees bij Keurslagers
Gepubliceerd op 4 juni 2009 om 00:00
Reacties 0