'Boos om schenden afspraak koopzondag'

ChristenUnie heeft er flink de balen van dat minister Van der Hoeven de aanscherping van de winkeltijdenwet uitstelt. Fractievoorzitter Arie Slob zegt in het AD geschokt te zijn dat een voor de partij zo’n belangrijk regeerakkoord terzijde wordt geschoven. “Ik ga ervan uit dat de minister-president haar erop aanspreekt zodra ze terug is in Nederland.”

Slob en zijn partij willen vasthouden aan de twaalf koopzondagen. “De rechten van werknemers en kleine middenstanders kun je niet overlaten aan de vrije markt”, stelt hij. “Ik weet van huis uit hoe zwaar kleine middenstanders het hebben. Zes dagen in de week hard buffelen. Moeten al die mensen gedwongen worden ook op zondag de deuren te openen?”

Het argument dat minder koopzondagen banen kost, verwijst de politicus naar de prullenbak. Hij stelt dat uit onderzoek van het CPB blijkt dat het banenverlies miniem is omdat mensen op andere dagen gaan winkelen. “Daarmee versterken ze de positie van kleine middenstanders tegenover grote ketens. Want vooral die willen altijd open zijn.”

Wat dat betreft mogen de grootwinkelbedrijven meer oog hebben voor de maatschappij, meent de fractievoorzitter. “Los van de vraag of je zondag naar de kerk gaat, heeft iedereen recht op zondagsrust. Ook andere partijen als de SP zijn er tegen dat iedereen moet werken op zondag en de bevolking van Utrecht stemde in een referendum tegen extra koopzondagen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!