Aantal faillissementen Nederland daalt

Het aantal faillissementen in Nederland neemt af. Er werden volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in oktober vijfhonderd faillissementen van bedrijven en instellingen uitgesproken, 130 minder dan in september, zo schrijft Zibb.nl

Vergeleken met vorig jaar is het aantal bedrijven dat over de kop ging nog wel fors hoger. Het meest opvallende faillissement afgelopen maand was dat van DSB.

Het CBS laat eenmanszaken buiten deze telling. Volgens Michiel Vergeer, hoofdeconoom van het CBS steeg het aantal eenmanszaken dat in de eerste negen maanden van dit jaar failliet ging wel, maar lag dit percentage lager dan bij bedrijven het geval was.

'Maar er waren in oktober nog altijd veel meer faillissementen dan in oktober vorig jaar, toen het aantal uitkwam op 341', meent Vergeer. 'Dat is een stijging van bijna 50 procent.'

Toch is er nog goed nieuws. In de eerste kwartalen van het jaar was er nog sprake van een verdubbeling van het aantal zaken dat kopje onder ging, ten opzichte van een jaar eerder. 'De vaart is er duidelijk uit', aldus Vergeer. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!