Webwinkels zo lek als een mandje

Het is niet best gesteld met de veiligheid van de Nederlandse webshops. Bij liefst 88 procent van de ruim 13 duizend webshops kunnen criminelen de verbinding aftappen en met vertrouwelijke persoonsgegevens van klanten aan de haal gaan. Dat schrijft het Algemeen Dagblad woensdag.

Volgens Networking4all hebben vooral kleine aanbieders de beveiliging niet op orde. Het bedrijf controleerde alle webwinkels waar klanten met het iDeal-systeem direct via de eigen bank kunnen betalen.

De meeste bekende winkels op internet hebben wel een ssl-verbinding: een internetter ziet dan een slotje verschijnen, of de letters 'https' in het adresveld. Hij weet dan dat niemand de verstuurde gegevens kan aftappen. Bij het onderzoek stuitte Networking4all echter ook op bekende websites die niet goed waren beveiligd, zoals die van de NS, reisorganisatie Kras.nl en Madurodam.

Gegevens als naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres worden bij slecht beveiligde websites onversleuteld verzonden. Kwaadwillenden kunnen meelezen en bijvoorbeeld het afleveradres veranderen of met de gestolen identiteit spullen kopen.

De NS en Madurodam werken aan een betere beveiliging. Reisbureau Kras.nl heeft nog niet gereageerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!