HEMA opent derde Franse vestiging

Warenhuisketen HEMA opent dit jaar nog een derde vestiging in Frankrijk. Het filiaal opent zijn deuren in Parijs, zo liet marketingdirecteur René Repko gisteren weten tijdens de jaarlijkse VEDIS/TMA- bijeenkomst. Daarmee heeft de keten twee vestigingen in Parijs en een in Lille.

“Daarnaast gaan we zeker verder kijken in Duitsland”, voegde Repko eraan toe. “Met de expansie naar het buitenland hebben we een nieuwe, zeer succesvolle weg ingeslagen.” Naast uitbreiding in Duitsland en Frankrijk ziet Repko nog een potentiële ‘kandidaat’. “In onze dromen openen we over een tijd in het Verre Oosten. Maar dat zijn nog slechts dromen.”

De winkels in Frankrijk zijn anders ingedeeld dan de vestigingen in Nederland. Repko: “We ontdekken dat HEMA in het buitenland andere vormen aan moet nemen omdat het concept zoals we dat in Nederland hebben uitgerold, daar niet wordt begrepen. Zo is de layout in de winkels anders en zijn de artikelen voorzien van round pricing.” Presentatietafels zul je in Nederlandse filialen van HEMA niet zien. “In Frankrijk maken we daar echter wel gebruik van. Het assortiment kan met de tafelpresentatie veel beter op elkaar worden afgestemd.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!