Kaasleveranciers vullen zelf AH-dc's

Kaasleveranciers gaan de dc’s van Albert Heijn zelf voorzien van voldoende kaasvoorraad. Dat meldt Distrifood op zijn site. De toelevering van kaas naar Albert Heijn gaat voortaan via een Vendor Managed Inventory (VMI)-systeem.

Logistiek dienstverlener Bakker Logistiek heeft voor Albert Heijn in Zeewolde een zogenaamd Shared Warehouse in gericht. Kaastoeleveranciers kunnen hier hun goederen aanleveren en blijven hiervan ook eigenaar. Pas op het moment dat Bakker Logistiek goederen van de bulkvoorraad naar de picklocatie overzet, komen deze in eigendom van Albert Heijn en kan er worden gefactureerd.

“In eerste instantie komen er voor ons natuurlijk kosten bij omdat we langer eigenaar zijn en omdat we voorraad nu zelf moeten beheren”, aldus manager planning & beheer Wim Baksteen van kaasfabrikant Eru. “Aan de andere kant zagen we ook dat we nu in staat zijn om ons transport een stuk efficiënter te plannen. Dit is overigens ook niet heel ingewikkeld: we laden de vrachtauto's met de replenishmentorders uit ons systeem en vullen die aan met snellopende producten tot een volle vrachtauto.”

Albert Heijn vindt het nog te vroeg om naar buiten te brengen wat het nieuwe concept aan besparingen oplevert.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!