Sotheby's opent wijnhandel

Veilinghuis Sotheby's hoopt extra winst te gaan maken met de verkoop van wijn. Daarvoor heeft het bedrijf een nieuwe wijnwinkel geopend. Dit meldt The Wallstreet Journal.

Sotheby's veilde voorheen al regelmatig exclusieve wijnen. Met de lancering van de nieuwe wijnformule worden er ook minder exclusieve wijnen aangeboden aan het grote publiek. De nieuwe wijnverkoop zou het bedrijf en extra impuls kunnen geven, verwachten analisten.

De wijnverkopen van het veilinghuis stegen de eerste helft van dit jaar met 76 procent. De wijnverkoop van Sotheby's is nu goed voor 5 miljoen dollar. Oorzaak voor de stijging is vooral de groeiende groep rijke Chinezen die goede wijn steeds meer weten te waarderen en bereid zijn veel geld neer te tellen voor een goede fles, aldus de zakenkrant.

De wijnwinkel van Sotheby's is alleen nog in Manhattan, New York te vinden. Mocht de formule een succes blijken, is het volgens de analisten goed mogelijk dat er meerdere vestigingen worden geopend.

Consumenten kunnen de wijnen ook online bestellen. Prijzen voor een fles variëren van veertien dollar tot veertigduizend dollar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!