HEMA België verbiedt hoofddoek

Warenhuisketen HEMA verbiedt medewerkers in België het dragen van een hoofddoek. Ook petjes en piercings gaan in de ban. Het winkelbedrijf heeft deze nieuwe regels speciaal opgesteld voor zijn tachtig filialen in België. HEMA stelt zich zo neutraal mogelijk op te willen stellen naar de klant, ‘en daar passen een hoofddoek, petje of piercing niet bij’.

De nieuwe regels volgen na commotie over een medewerker in Genk die een hoofddoek droeg. Haar contract werd niet verlengd omdat ze weigerde haar hoofddoek af te doen. HEMA geeft toe onjuist te hebben gehandeld. De vrouw mocht de hoofddoek eerst wel dragen, maar HEMA trok de toestemming in na klachten van klanten.

De zaak zorgt bij onze zuiderburen voor de nodige beroering. De Belgische regering gaf al opdracht tot een officieel onderzoek naar het wegsturen van de uitzendkracht. Bovendien was er afgelopen zaterdag in Genk een betoging van zo’n driehonderd mensen tegen het hoofddoekenverbod. De protestactie was een initiatief van de islamitische geloofsgemeenschap.

Voorts schaarde de extreemrechtse politieke partij Vlaams Belang zich achter HEMA. Kopstuk van de partij, Filip Dewinter, riep alle Vlamingen op zo veel mogelijk HEMA-worsten te kopen ter ondersteuning van het beleid van de warenhuisketen. De oproep is enigszins opmerkelijk omdat HEMA in België geen rookworsten verkoopt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!