Toch loonsverhoging voor personeel Siebel

Alle werknemers van Siebel Juweliers krijgen alsnog de twee procent loonsverhoging plus de eenmalige uitkering toegekend die in de cao is afgesproken. De juweliersketen Siebel deed deze toezegging na hiertoe door FNV Bondgenoten te zijn gesommeerd.

“Er moest een sommatie aan te pas komen, maar Siebel heeft eieren voor zijn geld gekozen”, zegt Niels Suijker, bestuurder FNV Bondgenoten. “Goed nieuws voor de werknemers dus, die gewoon recht hebben op de loonsverhoging en de eenmalige uitkering. Werkgevers mogen niet afwijken van cao-afspraken als dit negatief uitpakt voor de werknemer en Siebel vormt geen uitzondering op deze regel.”

Conform de cao detailhandel in juweliersartikelen hadden alle werknemers de loonsverhoging en eenmalige uitkering per 1 januari van dit jaar moeten ontvangen. Siebel meende echter dat zij kon besluiten dat dit niet gold voor een aantal werknemers met een bruto-maandsalaris van meer dan 1.807 euro. “Siebel vond blijkbaar dat deze werknemers grootverdieners zijn en dat ze de eerste loonsverhoging sinds 2008 niet nodig hebben”, aldus Suijker. “Maar per saldo zou dit bruto maandelijks 40 euro schelen, plus de eenmalige bruto-uitkering van circa 250 euro.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!