Franchisenemer licht The Phone House op

Een franchisenemer van winkelketen The Phone House heeft met inloggegevens van collega’s de benodigde toestemming voor bestellingen op krediet ontweken. In totaal ‘leende’ de man een bedrag van 241.098 euro zonder dat The Phone House daarvoor groen licht had gegeven.

In januari 2011 zei The Phone House de franchiseovereenkomsten, de huurovereenkomsten met de man op en legde beslag op een vordering van 247.966. Op zijn beurt liet de franchisenemer bij de ING Bank beslag leggen op de bankrekeningen van The Phone House voor een vordering van 525.000 euro. De rechter in Zwolle wees de vorderingen van de franchisenemer echter af.

De man dreef sinds 2005 twee zaken in Urk en Emmeloord, en beschikte daarmee over de mogelijkheid om via een digitaal administratiesysteem producten op krediet te bestellen, gekoppeld aan een rekening-courantverhouding. Aan dit krediet is een maximum van 50.000 euro verbonden. De franchisenemer mocht grotere bestellingen doen, maar daarvoor moest hij wel toestemming en autorisatie aanvragen bij het hoofdkantoor. De franchisenemer logde vanaf juli 2010 echter veelvuldig in op het systeem met inloggegevens van collega’s van het hoofdkantoor. Zo wist hij autorisatiecodes te verschaffen en goedkeuring te krijgen voor een verzekeringsclaim.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!