Kamerlid laakt 'smerige lobby OR-lid Ahold'

PvdA-kamerlid Lea bouwmeester is furieus over de ‘smerige lobby’ van OR-lid Erik Kok van Ahold.
Kok stelde eerder deze week dat jongeren onder de zestien gestraft moeten worden voor het proberen aan te schaffen van alcohol. Dit zou agressie tegen winkelpersoneel voorkomen.

Bouwmeester noemt de uitspraak een ‘smerige, schandelijke lobby over de ruggen van cassières’. Supermarkten, inclusief Albert Heijn, zouden zelf te weinig doen aan het terugdringen van alcoholverkoop aan jongeren. “Nu doen ze alsof het probleem door strafbaarstelling wordt opgelost. Er staat straks echt niet achter iedere kassa een politieagent.”

Ook directeur Win van Dalen van Stap, het instituut voor alcohol beleid, spreekt van een afleidingsmanoeuvre. “Uit onderzoek blijkt dat deze incidenten bij de kassa nauwelijks plaatsvinden. Er is een beproefd systeem van toezicht op afstand, ageview, maar daar hebben supermarkten geen oren naar. Ik snap niet waarom Albert Heijn zijn imago te grabbel gooit met dit soort acties”, aldus van Dalen.

Kok zegt echter volledig op eigen initiatief zijn noodkreet hebben te geuit. “Daar zit niemand van het bedrijf achter. Ik ken legio voorbeelden geven van caissières die gestopt zijn vanwege de agressie.”

Eerder: 'Strengere alcoholwet om agressie te voorkomen'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!