People's Supermarket wil uitbreiden

The Peoples Supermarket opent waarschijnlijk een tweede winkel in de Londense wijk Hackney. De formule werd in het Verenigd Koninkrijk bekend door een reeks documentaires over het project.

De winkel verkoopt levensmiddelen uit de buurt en klanten kunnen lid worden. Dit lidmaatschap levert korting op, maar ook de verplichting regelmatig te helpen in de winkel. De organisatie achter de formule breidde zich onlangs voor op uitbreiding door zich aan te sluiten bij inkoopverbond Nisa.

Het eerste filiaal kende een moeilijke start, maar is mede door de aandacht op televisie uitgegroeid tot een succes. Wekelijks trekt de winkel zo’n zesduizend klanten, heeft het duizend leden en al twintig betaalde werknemers. Zo’n dertig procent van het assortiment komt uit de omgeving van Londen. Behalve de inkoop via Nisa heeft het bedrijf nog dertig andere leveranciers.

De deelgemeente Hackney onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een vestiging in de buurt. Op basis van de uitkomsten wordt beslist of de winkel daadwerkelijk wordt geopend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!