Greenpeace dwingt H&M chemicaliën te weren

Fashionretailer Hennis & Mauritz heeft Greenpeace beloofd schadelijke chemicaliën te weren uit haar productieproces. Greenpeace haalde eerder de sportmerken Adidas, Nike en Puma al over om hun productieproces ‘schoner’ te maken.

H&M ging echter niet uit zichzelf akkoord met de voorwaarden van de milieuorganisatie. De keten werd overgehaald door grote stickers die Greenpeace op de ruiten van H&M winkels had geplakt, met daarop de tekst ‘detox our future’ en ‘detox our water’.

De chemicaliën die met het productieproces gemoeid gaan, zouden de Chinese rivieren vervuilen. Bovendien kwam de fashionretailer eerder in opspraak omdat er in Cambodja fabrieksmedewerkers flauw waren gevallen. De precieze reden daarvoor moet nog gevonden worden, maar de Amerikaanse Fair Labor Association meldde dat de fabrieksmedewerkers in aanraking komen met tolueen, wat tot geheugenproblemen en misselijkheid kan leiden. Hoge temperaturen en onvoldoende ventilatie zorgen ervoor dat de medewerkers moeilijk kunnen ademen. H&M heeft nu beloofd tegen 2020 geen chemische stoffen meer te gebruiken bij de productie van haar totale lijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!