Unilever topman is ‘duurzame verrassing’

Unilever-topman Paul Polman mag zich de grootste stijger noemen in de top honderd van invloedrijkste duurzame Nederlanders. In De Duurzame 100, gepubliceerd door dagblad Trouw, staat Marjan Minnesma van de stichting Urgenda op nummer één, gevolgd door Polman.

De topman wil tegen 2020 de ecologische voetafdruk van Unilever hebben gehalveerd. Volgens het panel dat de lijst opstelde is Polman de grote verassing van de derde editie van De Duurzame 100. “Dat iemand die directeur is van een multinational als Unilever zich voorneemt de hele keten te verduurzamen, vergt veel lef.”

Ahold-baas Dick Boer is de tweede foodretailer in de lijst. Boer klimt van de 41e naar de 23e plek dankzij de doelstelling om de huismerken van Albert Heijn in 2015 helemaal duurzaam te laten produceren. Nieuw in de lijst zijn Drees Peter van den Bosch en Arie van Doesburg.

Van den Bosch richtte in 2009 met oud-Unilever-collega Willem Treep het bedrijf Willem & Drees op. Willem & Drees verdubbelde het aantal supermarkten waaraan ze seizoensgebonden groenten en fruit uit de regio leveren. Arie van Doesburg is als duurzaamheidsdirecteur bij PLUS verantwoordelijk voor de opname van meer fairtrade producten in de schappen van de keten.

Zakkers zijn Peter d’Angremond, die van 70 naar 69 daalde, en Marqt-oprichter Quirijn Bolle, die van 42 naar 77 zakte. “Bolle was dit jaar enigszins onzichtbaar”, aldus het panel. “Zijn drie biologische Marqten (twee in Amsterdam, één in Haarlem) trekken nog steeds veel klanten, maar hij heeft geen opvallende nieuwe initiatieven aangekondigd.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!