Systeemfout drukt omzet Supergroup

De Supergroup, eigenaar van fashionlabel Superdry, kijkt terug op een zwaar derde kwartaal. Begin oktober wilde de keten een nieuw magazijnsysteem in zijn Britse distributiecentrum installeren. Door een mislukte upgrade ontstond er echter een tekort in de voorraden, waardoor de keten flink wat omzet misliep. De retailomzet kwam uit uiteindelijk toch nog uit op veertig miljoen pond, een stijging van 23 procent. De groothandelomzet had niet te lijden onder de storing en steeg met 67 procent naar 42 miljoen pond.

Het bedrijf verwacht deze storing terug te zien in de jaarlijkse winst. De totale schade bedraagt volgens de onderneming zes à negen miljoen pond. “Hoewel dit een veeleisende periode voor de Supergroup is geweest, zijn we goed op weg om de situatie te herstellen en we hebben belangrijke lessen uit het proces getrokken", aldus Julian Dunkerton, ceo van de Supergroup, in een verklaring.

Supergroup bleef afgelopen periode wel uitbreiden. Het afgelopen jaar opende de retailer twaalf winkels, waardoor het totaal aantal winkels in Engeland uitkomt op 72. In Europa, de VS en Australië heeft Superdry 44 vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!