'IKEA meest duurzame bedrijf Nederland'

IKEA wordt door Nederlanders gezien als het duurzaamste bedrijf in het land. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek door Synergie, MindWorld en SSI in opdracht van Management Team. Het Zweedse woonwarenhuis verslaat daarmee HEMA, bol.com en Toyota, respectievelijk de nummers twee tot en met vier.

Volgens algemeen directeur Eva Lotta Sjöstedt van IKEA Nederland spelen de Zweedse ‘roots’ een rol bij de duurzaamheidsprestaties van het bedrijf. “Zweden is een milieubewust land”, aldus Sjöstedt. Dat vindt zijn weerslag bij IKEA in onder meer een riant programma voor het woon-werkverkeer onder de naam ‘Groen naar het werk’, energiebesparende maatregelen in de winkelvestigingen, uitgebreide voorlichting over duurzaamheidsaspecten in de winkels, veel biologische producten in de restaurants en merkverbindingen met goede doelen.

In totaal werden ongeveer tweeduizend Nederlanders gevraagd naar hun oordeel over de veertig meest gereputeerde bedrijven van Nederland. Ook in 2010 kwam IKEA als duurzaamste bedrijf naar voren. Philips, vorig jaar nog op de derde plaats, maakte dit jaar een duikeling naar de achtste positie op de ranglijst.

Ook in het buitenland scoort IKEA goed op duurzaamheid, zo blijkt uit vergelijkbare studies. In Frankrijk en Groot-Brittannië kwam het woonwarenhuis respectievelijk als nummer twee en vier uit de bus.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!