Roland Kahn: "Op naar 1000 winkels"

Roland Kahn heeft grootse plannen voor het komende jaar. De eigenaar van ketens als Cool Cat, America Today, MS Mode en Sapph wil de komende periode groeien van 640 naar duizend winkels. De omzet moet vervolgens verdubbeld worden tot 1 miljard euro. Het afgelopen jaar was voor de ondernemer al roerend. Kahn kocht grotematenwinkel MS Mode, lingeriemerk Sapph en een vastgoedportefeuille van zeven winkels op A1-locaties van kledingmerk Mexx.

Aan MS Mode heeft Kahn zijn handen vol. De keuze om daarbij ook Sapph nog over te nemen lag aan het feit dat het lingeriemerk al een sterke identiteit had. “We hadden nog geen lingerie. Bovendien hoefden we niet helemaal opnieuw te beginnen”, zegt de ondernemer tegen het Financieele Dagblad. “Anders dan bij MS Mode heeft het vorige management al een duidelijke identiteit neergezet: sexy en stoer.”

Kahn verwacht dat het een moeilijk jaar wordt voor MS Mode. “De keten was te duur. Er zijn andere goedkope spelers bij gekomen, zoals Primark. En de klant heeft het steeds moeilijker. Maar we kunnen niet in negen maanden creëren wat in tien jaar fout is gegaan. We moeten eerst de pijn voelen voordat er oplossingen komen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!