HAK doneert aan voedselbanken

HAK gaat meerdere keren per maand vers verwerkte groenten leveren aan Voedselbanken Nederland. Het gaat om producten als sperziebonen, appelmoes en bietjes die niet volledig voldoen aan de specifieke hoge kwaliteitseisen voor HAK producten, maar die wel uitstekend geschikt zijn voor consumptie.

Volgens HAK-directeur Michiel van Ginkel kunnen daaraan diverse oorzaken ten grondslag liggen, zoals deukjes in de deksel, potjes die onvoldoende gevuld zijn of groenten die afwijken van de gewenste kleur en smaak. De producten werden tot voor kort onder een andere merknaam in het buitenland verkocht omdat de keten geen voedsel wil verspillen. HAK heeft nu besloten zo’n zevenhonderdduizend potjes per jaar aan de voedselbank te doneren.

“Wij zijn erg blij met de aanvulling op het voedselpakket met een product dat langer houdbaar is. Voor mensen die slechts een minimaal te besteden bedrag van zes euro per dag of zelfs minder hebben, zijn groenten erg belangrijk”, aldus André Verschoor van Voedselbanken Nederland.

HAK hoopt dat andere bedrijvenop korte termijn het initiatief zullen volgen. “Er zijn al veel bedrijven die producten leveren aan de voedselbanken, maar als je het mij vraagt zijn er nog veel meer die ons voorbeeld kunnen volgen. Juist op dit moment, nu steeds meer huishoudens moeite hebben om rond te komen”, pleit van Ginkel. Op dit moment maken zo’n 25 duizend huishoudens (ca. 60 duizend personen) gebruik van de voedselbanken, een aantal dat naar verwachting de komende tijd alleen maar zal toenemen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!