‘Verkoop nieuwe motoren historisch laag’

De verkoop van nieuwe motoren is vorig jaar tot een historisch dieptepunt gedaald. Dit zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Werden er in 2008 nog bijna zeventienduizend nieuwe motoren verkocht, in 2011 liep dit aantal terug tot bijna elfduizend. Motorhandelaren zagen hun omzet teruglopen van 1,5 miljard euro in 2008 naar 1,2 miljard euro vorig jaar.

“Gelet op wat er sinds 2008 gebeurd is, is de economische teruggang één van de voornaamste verklaringen voor dit verschijnsel”, zegt een woordvoerder van het CBS. “Een motor is, meer dan een auto, een luxeproduct. Mensen gebruiken hem vooral als hobby.

Meer dan de helft van de nieuwe motors die vorig jaar werden verkocht, kwam in handen van veertigplussers. Inmiddels is bijna zestig procent van de motoren in bezit van veertigers en vijftigers en bijna twaalf procent van de motoren behoort toe aan een zestigplusser. Aan het begin van het millennium was er nog een heel andere trend zichtbaar: toen werd de helft van alle nieuwe motoren verkocht aan mensen onder de dertig.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!