Recordomzet luxe goederen in 2012

Ondanks de huidige economische situatie blijft de sector in luxe goederen groeien. Naar verwachting zal de sector dit jaar een omzet van ruim tweehonderd miljard euro realiseren. Dit blijkt uit een onderzoek van management consultants Bain & Co en de Fondazione Altagamma in Milaan.

De sector voor luxe goederen zal in 2012 een stijging van zes à zeven procent laten zien ten opzichte van vorig jaar. China is marktleider op het gebied van luxe, maar ook de Indiase markt begint weer aan te trekken. Hoewel de luxesector in China met achttien tot tweeëntwintig procent zal toenemen, wordt India steeds belangrijker voor luxeconcerns. Volgens het onderzoeksrapport zal India de komende tien jaar een van de belangrijkste bestemmingen voor de luxesector worden.

Van alle categorieën luxe verkopen accessoires en ‘harde luxe’, zoals sieraden en horloges, het beste. Accessoires vertegenwoordigen met negenentwintig procent de grootste categorie in het luxesegment, ‘harde luxe’ beslaat tweeëntwintig procent. Verwacht wordt dat deze twee categorieën de groei van het luxesegment zullen aandrijven. Naar schatting zullen de segmenten accessoires, sieraden en horloges met tien procent groeien. Kledingomzet zal met 6,5 procent stijgen.

In de VS zal de luxe omzet naar verwachting met zeven procent stijgen. In Zuid Amerika zal de sector met veertien procent stijgen in 2012, in Japan wordt een stijging van twee procent verwacht, Azië zal 16,5 procent groeien, het Midden Oosten 8,75 procent en Europa 3,75 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!