Hong Kong weer duurste winkelstad ter wereld

De Chinese stad Hong Kong torent wederom bovenaan de lijst van ’s werelds duurste winkelsteden. Dit blijkt uit CBRE’s Global Retail Marketview. In dit rapport wordt elk kwartaal bijgehouden wat het niveau is van winkelhuurprijzen in de belangrijkste (retail)bestemmingen ter wereld.

In de ranglijst is weinig veranderd ten opzichte van het vorig kwartaal. Hong Kong voert de lijst aan met een winkelhuurprijs van € 31.237 per m² per jaar, gevolgd door New York met € 20.010 per m² per jaar. In beide steden steeg de huurprijs fors in vergelijking met het voorgaande kwartaal.

De rest van de top vijf bleef eveneens ongewijzigd. Sydney (8.994 per m² per jaar) staat op de derde plaats, gevolgd door Tokio (8.284 per m² per jaar) en Londen (7.732 per m² per jaar). In Amsterdam bleef de tophuurprijs op hetzelfde niveau, met € 2.800 per m² per jaar. Daarmee daalt onze hoofdstad een plaats en komt nu op de 27e plek.

“De vraag naar prime winkellocaties is ook in Nederland onverminderd sterk.”, signaleert Krijn Taconis, executive director retail van CBRE. “Amerikaanse retailers zijn bijvoorbeeld bijzonder actief geweest in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor hun merken. De mismatch die er is tussen vraag en aanbod – mede vanwege het feit dat deze merken zoeken naar grote winkelunits – zorgt helaas voor minder activiteit dan we graag zouden zien.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!