'Honderden banen op de tocht bij Mandemakers'

De Mandemakers Groep (DMG) voert een reorganisatie door bij zijn meubeltak. Dat stelt FNV Bondgenoten op basis van een verkregen sociaal plan voor werknemers van wie de functies vervallen bij onder meer de winkels van Piet Klerkx, Woonexpress en Sanders Meubelstad.

Op het hoofdkantoor zouden zestig banen worden geschrapt. Het banenverlies bij de ruim tweehonderd vestigingen kan oplopen tot een veelvoud van dat aantal. Dat maakt FNV op basis van signalen van medewerkers van het winkelconcern.

DMG spreekt tegen dat er een reorganisatie op stapel staat. Wel erkent het dat op ‘individueel winkelniveau’ aanpassingen worden gedaan om te overleven. Een aantal door FNV gepolste medewerkers gaf aan te zijn benaderd over ontslag vanwege hun individuele functioneren.

Het winkelconcern, dat behalve meubelformules als Monten en Riant ook keukenzaken als Mandemakers en Brugman exploiteert, heeft het al jaren moeilijk. Van 2008 tot en met 2010 werd er verlies gemaakt, daarna publiceerde DMG geen financiële resultaten meer. De voorspelde groepsomzet van 1,5 miljard euro in 2015 is volgens de eigen website van DMG blijven steken op één miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!