Aantal verkochte auto's keldert

De verkoop van nieuwe auto’s is in maart opnieuw sterk gedaald. Dat blijkt uit cijfers van brancheverenigingen RAI Vereniging en Bovag. Er werden vanuit Nederlandse showrooms 35.890 nieuwe personenauto’s verkocht. Dat is 31 procent minder dan in maart 2012. Toen verhandelde de branche 52.331 nieuwe voortuigen.

In januari en februari stortte de autoverkoop al in ten opzichte van dezelfde maanden een jaar eerder. In totaal verlieten in het eerste kwartaal van 2013 115.843 auto’s de showrooms. Dat is een daling van 30,4 procent ten opzichte van de 166.436 verkochte auto’s in dezelfde periode vorig jaar.

Door de tegenvallende verkoopcijfers hebben BOVAG en RAI de verkoopverwachtingen voor heel 2013 vorige maand al bijgesteld van 480.000 stuks naar 410.000 personenauto’s. Dit terwijl de verkoop van nieuwe auto’s in 2012 ook al daalde met 9,6 procent. De brancheverenigingen adviseerde eerder in een rapport al het aantal showrooms de komende jaren drastisch terug te brengen, wil de marktsector gezond blijven.

Eerder: Consument stelt aanschaf auto uit & Opnieuw forse daling autoverkoop

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!