Identieke omzet McDonald's stijgt een procent

McDonald's heeft in het tweede kwartaal met 7,1 miljard dollar (5,4 miljard euro) ruim twee procent meer omzet geboekt dan vorig jaar. De vergelijkbare omzet van de fastfoodketen steeg met een procent, blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers. De nettowinst ging met 3,7 procent omhoog naar 1,4 miljard euro.

In het eerste kwartaal noteerde McDonald's een daling in de vergelijkbare omzet van een procent en een stabilisatie van de nettowinst. Ceo Don Thompson is dan ook verheugd met de meest recente cijfers. "De wereldwijde vergelijkbare omzet in juli zijn naar verwachting echter relatief vlak", geeft hij daarbij aan. "Kijkend naar de recente verkoopontwikkeling blijven onze resultaten voor de rest van het jaar zwaarbevochten", stelt hij.

De Amerikaanse fastfoodketen moest het in het tweede kwartaal vooral van een omzetstijging (plus een procent) in het thuisland hebben. In Europa ging de vergelijkbare omzet door slechte resultaten uit Duitsland en Frankrijk met 0,1 procent onderuit. Specifieke kwartaalcijfers voor Nederland worden niet bekendgemaakt.

Eerder: McDonald's sluit moeizaam kwartaal af

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!